Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny 2016

KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 11-12 LISTOPADA 2016 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:

Województwo kujawsko-pomorskie

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

Galaretka z gęsiny

Odciąć uda od tuszki gęsiej. Włożyć je do garnka, dodać cebulę, czosnek, natkę. Zalać wodą, zagotować i wtedy doprawić do smaku solą...

Ramen z gęsiny

Pieczona w miodzie pierś z gęsi / wakame / suszona śliwka / grzyby shimeji / jajko / kasztan wodny / korzeń lotosu / por

Pasztet z gęsiny

wątróbkę obgotowujemy, mielimy x 3, dodajemy podsmażoną cebulę i zmoczoną chałkę, doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.

Projekt dofinansowano ze środków Unii Europejskiej, w ramach pomocy technicznej PROW 2014-2020, z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Organizator akcji Województwo Kujawsko-Pomorskie
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi