Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Marta Syga 3 potrawy z 1 gęsi
Przystawka: Pasztet z gęsi Zupa: Zupa z czerwoną soczewicą i pomarańczą na bulionie z gęsi Danie główne:...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Przystawka: Pasztet z gęsi Zupa: Zupa z czerwoną soczewicą i pomarańczą na bulionie z gęsi Danie główne:...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
ROLADA Z GĘSI Z GRUSZKĄ ROZMARYNEM i PIGWÓWKĄ Filet z gęsi od strony mięsa natrzeć solą i świeżo mielonym czarnym...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
{SKÓRKI STOPIŁAM CO PRZYDAJE MI SIĘ DO PODSMAŻANIA POTRAW} ...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
PRZEKĄSKA PASZTET Z GĘSINY NA PESTKACH GRANATA Mięso i żołądek wraz z tłuszczem włożyć do naczynia do pieczenia, przykryć...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Przystawka: Budyń z gęsiny, warzyw i kasztanów z sosem grzybowo-serowym Gotować mięso wraz z warzywami przez ok. 2,5h na...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
CZERNINA:Wykonanie Do ZIMNEJ WODY DAJEMY , mięso , podroby i włoszczyznę, gotujemy rosół w 6litr garnku, dodać sól,...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Pasztet z gęsi:Wykonanie:korpus i podroby ugotować w małej ilości wody dodać marchew, pietruszkę, seler, grzybki, cebulę, liść...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Gęś umyć i osuszyć. Odkroić skrzydła i szyję oraz możliwie cały tłuszcz, który należy pokroić i stopić na maleńkim ogniu....
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.