Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracje

Najnowsze opinie

KARRAMBA RESTAURACJA

Paulina

Świetne udko z gęsi i rosół z gęsimi żołądkami.

Kuźnia Smaków

Marc

Pierogi z gesiny są przewspaniałe! Smak rozplywa się w ustach. Polecam! :)

Kuźnia Smaków

Agnieszka

Rosół z gęsi to naprawdę niebo w gębie. Smak wzmacnia tekstura dodatków (pierożki i warzywa). A całość pięknie...

Wszystkie restauracje 153

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.