Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Marlena Cichocka - Prezentacje kulinarne część I

Marlena Cichocka - Prezentacje kulinarne część II

Robert Sowa - Prezentacje kulinarne część I

Robert Sowa - Prezentacje kulinarne część II

Phillippe Abraham - Pasztet z gęsiej wątróbki

Phillippe Abraham - Krokiet z konfitowanym udkiem gęsim

Phillippe Abraham - Kompresowana terrina z żołądkami gęsimi

Phillippe Abraham - Pieczona pierś z gęsi, kasztany

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.