
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Barbara Kaczmarek - 3 potrawy z 1 gęsi
I. Wędzone piersi gęsi z czamaninka W kamiennym garnku lub szklanym naczyniu ułożyć 2 całe piersi gęsie w solance, posypać...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Wędzone piersi gęsi z czamaninka W kamiennym garnku lub szklanym naczyniu ułożyć 2 całe piersi gęsie w solance, posypać...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Delikatny Rosołek z kaszą:Mięso z gęsi umyć, następnie włożyć do garnka, całość zalać zimną wodą. Dodać rozgnieciony czosnek, liść...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Borowiacki pasztet z gęsich wątróbek Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na 1 godzinę Następnie ugotować w tej...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Brukwianka-zupa z brukwi Do wysokiego garnka wlewamy około 3 litrów wody. Dodajemy obraną i umytą włoszczyznę...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Czarnina - zupa z gęsiej krwi z owocami Włoszczyznę pokroić w kostkę, i razem z wymytymi i oczyszczonymi podrobami...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
I. Pierś Gęsi z Figami Piersi oczyścić, brzydsze kawałki odciąć i odłożyć (będzie do nadzienia). Skórę piersi naciąć nie...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
"Od dzioba do kupra"koncepcja ta pokazuje wykorzystanie każdej części ptaka - i z szacunku i z oszczędności i z pasji; Przystawka dla 3...
Przepis 3 potrawy z 1 gęsi
Przystawka: Parfait z gęsiej wątróbki w towarzystwie sałat z sosem Cezara Parfait z gęsich wątróbekWątrobę umyć i...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.