KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

Barbara Kaczmarek - 3 potrawy z 1 gęsi

I. Wędzone piersi gęsi z czamaninka W kamiennym garnku lub szklanym naczyniu ułożyć 2 całe piersi gęsie w solance, posypać...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

Karolina Bytner - 3 potrawy z jednej gęsi

I. Delikatny Rosołek z kaszą:Mięso z gęsi umyć, następnie włożyć do garnka, całość zalać zimną wodą. Dodać rozgnieciony czosnek, liść...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

3 potrawy z 1 gęsi - Joanna Krzewińska

I.  Pierś Gęsi z Figami Piersi oczyścić, brzydsze kawałki odciąć i odłożyć (będzie do nadzienia). Skórę piersi naciąć nie...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

Andrzej Karbowski "3 potrawy z 1 gęsi"

Przystawka: Parfait z gęsiej wątróbki w towarzystwie sałat z sosem Cezara Parfait z gęsich wątróbekWątrobę umyć i...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →