Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny 2016

KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 11-12 LISTOPADA 2016 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:

Województwo kujawsko-pomorskie

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

Ludwika Mrówczyńska - 3 potrawy z 1 gęsi

I. Gęś z kapustą kwaśną:Udusić kwaśną kapustą ze słoniną z dodatkiem upieczonej cebuli. Wyjąć z gęsi kości, rozchylając ją przez...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

3 potrawy z 1 gęsi - Tomasz Tomaszek

I.  Rosół z pasiastą piersią Do garnka z zimną wodą wkładamy podpieczony( na złoto) w piekarniku korpus, skrzydła oraz...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

3 potrawy z 1 gęsi - Melania Kozyra

1. Przystawka - pate z gęsich wątróbek z brandy z masełkową skorupką1. Wątróbki potrzymać około pół godziny w...

Przepis 3 potrawy z 1 gęsi

3 potrawy z 1 gęsi - Paula Jankowicz

Pieczona Gęś (danie główne) Tuszkę gęsią sprawić-  odciąć podudzia, piersi, skrzydełka, szyję, korpus przeciąć na...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.

Projekt dofinansowano ze środków Unii Europejskiej, w ramach pomocy technicznej PROW 2014-2020, z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Organizator akcji Województwo Kujawsko-Pomorskie
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi