Ragu z gęsi z suszonymi grzybami serwowany w chlebie
Mięso z gęsi kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą dodajemy suszone grzyby i troszeczkę miąższu z chleba razowego zalewany bulionem...
Mięso z gęsi kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą dodajemy suszone grzyby i troszeczkę miąższu z chleba razowego zalewany bulionem...
Fileta z kaczki wędzimy W trakcie wędzenia przygotowujemy dresing z czerwonej cebuli oraz czarnych porzeczek i czerwonego wina...
,
Z piersi zdejmuję skórę i kroję wzdłuż na cztery kawałki. Lekko rozbijam, następnie solę i posypuję pieprzem. Na...
Umyte mięso wkładam do garnka i zalewam zimną wodą. Mięso gotuję na bardzo mały płomieniu palnika...
Ugotowane mięso obieram z kości. Boczek pokrojony wraz z cebulą podsmażam, dodaje do tego wątróbkę wymoczoną w mleku oraz...
Przepis stanowi część zestawu 3 potrawy z 1 gęsi autorstwa Joanny Jakubiuk Przepisy wchodzące w skład propozycji: Rolada z gęsi z...
Przepis stanowi część zestawu "3 potrawy z 1 gęsi" autorstwa Joanny Jakubiuk Przepisy wchodzące w skład propozycji: Rolada z...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.