Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Sałata z filetem z gęsi wędzonym na sosnowych szyszkach z winogronami

Ten przepis został dodany przez restaurację .

Fileta z kaczki wędzimy W trakcie wędzenia przygotowujemy dresing z czerwonej cebuli oraz czarnych porzeczek i czerwonego wina .Winogrona bez pestek zasypujemy cukrem dodajemy żubrówkę i sok z cytryny wszystko redukujemy tak uduszone winogrona studzimy . Wszystkie przygotowane składniki łączymy w sałatką serwujemy z chipsami z chleba

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.