Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Ragu z gęsi z suszonymi grzybami serwowany w chlebie

Ten przepis został dodany przez restaurację .

Mięso z gęsi kroimy w dużą kostkę podsmażamy z cebulą dodajemy suszone grzyby i troszeczkę miąższu z chleba razowego zalewany bulionem z kośc doprawiamy do smaku dusimy . Serwujemy w upieczonym małym chlebku razowym

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.