
Co gotował Łukasz Lofek
1) Gęsie udko sous vide na gęsim demiglassie z pęczotto oraz modrą kapustą. Gęsie udko oczyszczamy i nacieramy solą...
1) Gęsie udko sous vide na gęsim demiglassie z pęczotto oraz modrą kapustą. Gęsie udko oczyszczamy i nacieramy solą...
13 listopada, miało miejsce szczególne wydarzenie intelektualno-kulinarne pod nazwą „Uczta Kallimacha”, nawiązujące...
11 listopada w Rypińskim Centrum Sportu odbyła się kolejna edycja "Rodzinnego pikniku w Rypinie przy najlepszej gęsinie" . Frekwencja...
Drugi dzień Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny cieszył się równie wielkim zainteresowaniem co pierwszy, 11 listopada....
Trwa Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku koło Torunia, który jest punktem kulminacyjnym akcji "Kujawsko-pomorska...
Dnia 10 listopada w CKK Jordanki w Toruniu odbył się uroczysty koncert z okazji Narodowego Święta Niepodległości "Niepodległa. Muzyczna...
Przez dwa dni w Przysieku będą czekać na wszystkich wspaniałe atrakcje dla małych i dużych. Przez cały czas trwania Festiwalu otwarta...
Do 11 listopada zostało jeszcze tylko kilka dni, a nasza sieć restauracji, które zadeklarowały serwowanie gęsiny pod marką...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.