KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Ponad 200 restauracji w akcji!

Okres od dnia świętego Marcina związany jest z tradycją spożywania gęsiny.Po raz kolejny zaprosiliśmy restauracje z całej Polski do...

Złote Półgęski 2015

W tym roku tę ostatnia nagroda byłą przeznaczona dla gospodarstw agroturystycznych. W skład jury Złotych Półgęsków weszła...

Festiwal Gęsiny w Przysieku

W tym roku na naszych gości czekały pokazy kulinarne takich sław, jak Magda Gessler czy Tomasz Jakubiak, a także zagranicznych...

Święto gęsi na Krajnie

To w Minikowie można zakupić produkty prosto od rolnika, a na poszukujących tradycyjnych smaków i nowości czekają wyborne...

Złote półgęski

Udział w finale zapewnili sobie autorskimi przepisami: Pan Miłosz Adamski – „Zespół Pałacowo-Parkowy...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →