Drugi dzień Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny

Drugi dzień Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny cieszył się równie wielkim zainteresowaniem co pierwszy, 11 listopada. Niewątpliwie wielu ludzi przyciągnęła obecność gwiazdy telewizyjnej, Magdy Gessler, która wraz z Arturem Morozem zaprezentowała dwa przepisy na gęsinę: gęś faszerowaną cielęciną, kasztanami, wędzoną słoniną, śliwkami i migdałami oraz wątróbką. Tuszka wcześniej była marynowana w zalewie o podobnym składzie do zalewy do ogórków kiszonych. Drugi z zaprezentowanych przepisów to pate z gęsich wątróbek z dodatkiem masła, koniaku, miodu. Potrawa była serwowana na drożdżówce z grzybowo-migdałową kruszonką.
Dziękujemy wszystkim wystawcom z całej Polski i zagranicy, którzy sprawili, że nasz festiwal stał się jednym z najważniejszych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Wszystkich już dziś zapraszamy za rok.