
Kujawsko-pomorska gęsina na EXPO w Dubaju
Jednym z zagranicznych akcentów ostatniej edycji akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”, która...
Jednym z zagranicznych akcentów ostatniej edycji akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”, która...
Zdjęcia: Filip Kowalkowski/SOS MUSIC
Rusza konkurs kulinarny na potrawę z gęsiny dla dziennikarzy, organizowany w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św....
W trakcie Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny odbędzie się tradycyjny konkurs dla małych producentów, biorących udział w...
Zapraszamy do udziału w konferencji online organizowanej w ramach „Kujawsko-pomorskiej gęsiny na św. Marcina”. Czy gęś...
Dnia 7 i 8 listopada odbyły się prezentacje kulinarne znanych szefów kuchni w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na...
Zobacz zdjęcia z tegorocznych pokazów kulinarnych zorganizowanych w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św....
Pomimo trudnego czasu dla gastronomii już 150 restauracji potwierdziło udział w naszej akcji „Czas na gęsinę” w ramach...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.