KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

CZAS NA GĘSINĘ - Restauracje

Rusza akcja CZAS NA GĘSINĘ, do której zapraszamy restauracje. Warunkiem udziału jestserwowanie dań z gęsiny przez przynajmniej...

Festiwal w Przysieku

Znany jest już termin KUJAWSKO-POMORSKIEGO FESTIWALU GĘSINY W PRZYSIEKU. Odbędzie się on w dniach 10-11 listopada. Zapraszamy na...

Gęsina w Wietnamie!

W ambasadzie Polski w Wietnamie doszło do kolacji promocyjnej podczas której główną rolę odgrywała gęsina. Znany szef...

Przepisy Magdy Gessler

Zapraszamy do zapoznania się z przepisami Magdy Gessler  Pate z wątróbki  gęsiej...

Przepisy Rafała Godziemskiego

 Sposób przygotowania. Gęś confit w tymianku cytrynowym z pomarańczą, duszone śliwki w wiśniówce z jabłkami i...

Co gotował Łukasz Lofek

1)    Gęsie udko sous vide na gęsim demiglassie z pęczotto oraz modrą kapustą. Gęsie udko oczyszczamy i nacieramy solą...

Gęsina na "Uczcie Kalimacha"

13 listopada, miało miejsce szczególne wydarzenie intelektualno-kulinarne pod nazwą „Uczta Kallimacha”, nawiązujące...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →