
Festiwalu Smaku w Grucznie
Do Kołudy wybierają się zaproszeni goście, w tym przedstawiciele mediów i blogerzy kulinarni. Gości przywitają Edward Kłopotek,...
Kołuda Wielka to stolica polskiej gęsi, a tamtejszy Instytut Zootechniki, który od 50 lat zajmuje się pracą badawczą nad...
Galaretka z gęsiny → Krupnik na gęsinie → Eskalopki z piersi gęsiej serwowane z gruszką, borówką i rissotto z dynią...
Tegoroczna kampania zaznaczy swoją obecność w wielu mediach, włączając ogólnopolską i lokalną telewizję, prasę i radio, według...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.