
Informacje dla wystawców.
Regionalnych producentów zachęcamy do zgłaszania się w charakterze wystawców na nasz kiermasz. Wszelkie niezbędne...
Regionalnych producentów zachęcamy do zgłaszania się w charakterze wystawców na nasz kiermasz. Wszelkie niezbędne...
Rusza akcja CZAS NA GĘSINĘ, do której zapraszamy restauracje. Warunkiem udziału jestserwowanie dań z gęsiny przez przynajmniej...
Znany jest już termin KUJAWSKO-POMORSKIEGO FESTIWALU GĘSINY W PRZYSIEKU. Odbędzie się on w dniach 10-11 listopada. Zapraszamy na...
W ambasadzie Polski w Wietnamie doszło do kolacji promocyjnej podczas której główną rolę odgrywała gęsina. Znany szef...
Zapraszamy do zapoznania się z przepisami Magdy Gessler Pate z wątróbki gęsiej...
Zupa dyniowa na gęsich skrzydłach aromatyzowana żubrówką 2-4 gęsie skrzydła, 2 cebule, łyżka masła, 1 kg dyni najlepiej...
Sposób przygotowania. Gęś confit w tymianku cytrynowym z pomarańczą, duszone śliwki w wiśniówce z jabłkami i...
1) Gęsie udko sous vide na gęsim demiglassie z pęczotto oraz modrą kapustą. Gęsie udko oczyszczamy i nacieramy solą...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.