
Gościnny wykład prof. Jeana Pierre'a Williota w Przysieku
Prof. Jean Pierre Williot z Europejskiego Instytutu Historii i Kultury Wyżywienia na Uniwersytecie François Rabelais w...
Prof. Jean Pierre Williot z Europejskiego Instytutu Historii i Kultury Wyżywienia na Uniwersytecie François Rabelais w...
Już w piątek, 25 października w Hotelu City w Bydgoszczy, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta odbędzie się XI edycja konkursu...
Na międzynarodowych targach Tour Salon 2013 w Poznaniu, województwo Kujawsko-Pomorskie przyciągnęło odwiedzających zapachem...
Promocja kulinarnego szlaku województwa kujawsko-pomorskiego obejmować będzie prezentacje, konkursy i degustacje. 19...
Dnia 9 października 2013 roku w ambasadzie polskiej w Berlinie odbyło się spotkanie promujące Polskę wśród korpusu...
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny odbędzie się w dniach 10 – 11 listopada 2013 r. w Przysieku pod Toruniem. Wystawcy mogą już...
W tym roku chcemy poszerzyć ofertę kulinarną województwa kujawsko-pomorskiego, zapraszając do współpracy w akcji...
Gęsinowy Szlak Kulinarny to mapa restauracji, w których serwowane są wysokiej jakości dania z gęsiny. Powstał pod...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.