
Gęsinowa kolacja w chacie mennonickiej w Chrystkowie
Klub kolacyjny w Grucznie zorganizował kolację gęsinową w chacie mennonickiej w Chrystkowie. Zaproponowawszy gościom wyjątkową...
Klub kolacyjny w Grucznie zorganizował kolację gęsinową w chacie mennonickiej w Chrystkowie. Zaproponowawszy gościom wyjątkową...
Gęsina zawitała do rodzinnych domów dziecka w województwie kujawsko-pomorskim. Odwiedziliśmy 11 placówek, w...
Kluby kolacyjne, które podjęły się współpracy z organizatorami akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św....
Gościem honorowym tej kolacji był Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Piotr Całbecki, a daniem głównym kolacji...
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny odbył się w dniach 10-11 listopada w Przysieku k. Torunia. To prawdopodobnie największy kiermasz...
W nowej książce Magdy Gessler pt. "Smaczna Polska" prócz przepisów kucharskich z różnych regionów Polski...
W ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” wsparliśmy rodzinne domy dziecka, ofiarowując im gęsi do...
7 XI w kolejnym odcinku „Ojca Mateusza” pojawiła się gęś, przyrządzona przez Natalię. Staropolska tradycja, jak stwierdzili...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.