
Gęsina w Chicago
Gościem honorowym tej kolacji był Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Piotr Całbecki, a daniem głównym kolacji...
Gościem honorowym tej kolacji był Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Piotr Całbecki, a daniem głównym kolacji...
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny odbył się w dniach 10-11 listopada w Przysieku k. Torunia. To prawdopodobnie największy kiermasz...
W nowej książce Magdy Gessler pt. "Smaczna Polska" prócz przepisów kucharskich z różnych regionów Polski...
W ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” wsparliśmy rodzinne domy dziecka, ofiarowując im gęsi do...
7 XI w kolejnym odcinku „Ojca Mateusza” pojawiła się gęś, przyrządzona przez Natalię. Staropolska tradycja, jak stwierdzili...
Można było zjeść lunch złożony z potraw z gęsiny, w słynnym Kaprysie trzeba było czekać na wolny stolik. W kawiarni Bon Appetit...
Kluby kolacyjne to przedsięwzięcia kulinarne, realizowane poza restauracjami, najczęściej w prywatnych domach lub małych,...
Dnia 11 listopada w Rypińskim Centrum Sportu odbędzie się festyn rodzinny "Na świętego Marcina najlepsza gęsina". W...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.