
Po Festiwalu Smaku w Grucznie
Tradycyjnie na Festiwalu Smaku w Grucznie – największej tego typu imprezie odbywającej się w naszym województwie...
Tradycyjnie na Festiwalu Smaku w Grucznie – największej tego typu imprezie odbywającej się w naszym województwie...
Wakacje powoli się kończą, zbliża się jesień… A wraz z nią czas intensywnych działań związanych z akcją „Kujawsko-pomorska...
Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż tegoroczna akcja "KUJAWSKO-POMORSKA GĘSINA NA ŚW. MARCINA" została objęta...
W dniach 3-4 marca odbyło się w Toruniu XXI Forum Gospodarcze 2014 „Integracja i współpraca”. W bloku dotyczącym...
25 lutego w Kaliningradzie (Rosja) kilkudziesięciu animatorom turystyki z tego miasta została zaprezentowana akcja...
Dobiega końca akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na św. Marcina”. 14 grudnia w hotelu Daglezja w Przysieku odbyła się...
Prezentujemy zdjęcia z rajdowej kolacji z gęsiną. Ostatecznie wzięło w niej udział 68 osób, bo 8 nie dojechało z powodu pogody....
Serwowanie gęsiny w restauracjach włączonych do akcji trwa w najlepsze. Jedną z nich jest restauracja "W Starej Kuchni" z Krakowa.Akcja...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.