KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Tour Salon w Poznaniu

Promocja kulinarnego szlaku województwa  kujawsko-pomorskiego obejmować będzie prezentacje, konkursy i degustacje. 19...

Gęsinowy Szlak Kulinarny

Gęsinowy Szlak Kulinarny to mapa restauracji, w których serwowane są wysokiej jakości dania z gęsiny. Powstał pod...

Konkurs „3 potrawy z 1 gęsi”

Rozpoczynamy konkurs „3 potrawy z 1 gęsi”! Celem konkursu jest propagowanie powrotu gęsiny do polskiej kuchni i na polskie...

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →