Prezentacje kulinarne online! Sprawdź plan tegorocznych pokazów

Wszystkie pokazy kulinarne będą w tym roku transmitowane online na stronie www.czasnagesine.pl. Swoje przepisy, w trakcie gotowania na żywo, zaprezentują mistrzowie gastronomii: Marlena Cichocka, Robert Sowa, Phillipe Abraham i Tomasz Jakubiak. Poniżej plan tegorocznych prezentacji, wraz z przepisami:
Sobota, 7 listopada
Marlena Cichocka
11:00
1. Tacos z wolno gotowaną gęsiną w sosie Achiote z salsą mango.
2. Gęsina w sosie mole poblano ( chilli+ czekolada), podawane z ryżem, posypane sezamem.
12:30
3. Tacos z gęsiną duszoną w sosie smoked chipotle z salsą pico de gallo.
4. Meksykańska zupa z gęsiną, na bazie papryki chipotle i kukurydzy.
Robert Sowa
14:00
1. Gęsie wątróbki z patelni, podane na karmelizowanych figach, z płatkami róży i czarnym pieprzem.
2. Żołądki gęsie z chorizo, pomidorami, oliwkami i kaparami.
3. Pieczona pierś z gęsi z karmelizowanymi gruszkami i konfiturą z pomarańczy.
15:30
3. Pieczona pierś gęsia z karmelizowanymi gruszkami i konfiturą z pomarańczy.
4. Zupa z soczewicy z gęsiną ,kolendrą i orzechami włoskimi.
Niedziela 8 listopada
Philippe Abraham
10:30
1. Kremowy pasztet z gęsiej wątróbki z palonym masłem.
2. Krokiety z konfitowanym udkiem gęsim, mus z jabłek z kurkumą i piklowaną czerwoną cebulą.
11:00
3. Kompresowana terrina z żołądkami gęsimi, francuską musztardą i sosem z wędzonej makreli.
4. Pieczona pierś gęsia, veloute z kalafiorem, pieczone kasztany.
Tomasz Jakubiak
14:00
1. Japońskie pierożki gyoza, faszerowane pieczoną gęsiną i miętą z pikantnym sosem śliwkowym.
2. Ostrygowy tatar z gęsiny.
15:30
3. Ostra tajska sałatka z gęsiną, tajską bazylią i czerwoną kapustą.
4. Makaron smażony z mieloną gęsiną w sosie ostrygowym.