Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Zdjęcia z tegorocznych pokazów kulinarnych

Zobacz zdjęcia z tegorocznych pokazów kulinarnych zorganizowanych w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. W związku z sytuacją epidemiczną oraz aktualnymi obostrzeniami, w tym roku prezentacje odbyły się w formule online i były transmitowane na naszej stronie. W tym roku gotowali dla nas: Marlena Cichocka, Robert Sowa, Phillippe Abraham i Tomasz Jakubiak.

Pokazy odbyły się w dniach 7 i 8 listopada 2020 w Bydgoszczy.

ZOBACZ ZDJĘCIA: 

Foto: Filip Kowalkowski / SOS MUSIC

Aktualnosci

Zobacz wszystkie

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.