Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Wideo z prezentacji kulinarnych w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”

Dnia 7 i 8 listopada odbyły się prezentacje kulinarne znanych szefów kuchni w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. W tym roku można było w nich uczestniczyć online. Swoje autorskie przepisy na znakomite potrawy z gęsiny zaprezentowali: Marlena Cichocka, Robert Sowa, Philippe Abraham i Tomasza Jakubiak. Udostępniamy te prezentacje, a wkrótce opublikujemy przepisy tych potraw, aby każdy mógł je przygotować samodzielnie dla swoich bliskich na uroczysty obiad, czy kolację 11 listopada - z okazji Dnia św. Marcina i jednocześnie Narodowego Święta Niepodległości Polski.

 

Zobacz wszystkie prezentacje: 

 

Aktualnosci

Zobacz wszystkie

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.