Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Gęsina na św. Marcina 2020 | warsztaty

Konferencja naukowa "Gęsina na św. Marcina" w Wilanowie

Gęsina na św. Marcina 2020 | MAKING OF

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku - reportaż

Gęsina na św. Marcina 2020 | MAKING OF odsłona 2

Film kulinarny o półgęsku

Gęsina na św. Marcina - jak świętuje się w województwie kujawsko-pomorskim

Zapowiedź konkursu - warsztaty kulinarne z Anną Starmach Gęsina2020

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.