Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Tomasz Jakubiak - Japońskie pierożki gyoza faszerowane gęsiną

Tomasz Jakubiak - Ostrygowy tatar z gęsi

Tomasz Jakubiak - Sałatka tajska z gęsiny

Tomasz Jakubiak - Makaron smażony z mieloną gęsiną

Gęsina webinarium: Moja Firma. Potencjał gospodarczy województwa kujawsko-pomorskiego

Gęsina na św. Marcina - gotujemy z Anną Starmach, pierwszy odcinek

Gęsina na św. Marcina - gotujemy z Anną Starmach, drugi odcinek

Gęsina na św. Marcina 2020 | warsztaty

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.