Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Czas na gęsinę - warsztaty dla blogerów

Gęsina na św. Marcina - gotujemy z Anną Starmach, pierwszy odcinek

Karol Okrasa zaprasza na tegoroczną akcję!

Kazik Józefowicz - Gęś na wakacjach z wątróbką w calvadosie

Prezentacja kulinarna Jagody Łaganowskiej

Filmowa wizytówka - Olej z góry św. Wawrzyńca

Karol Okrasa - Zapiekanka z gęsi z dynią i wędzonym majonezem

Tomasz Jakubiak - Makaron smażony z mieloną gęsiną

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.