Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Jarosław Kret - Wykwintny gulasz z gęsi z leśnymi grzybami, podany z ziemniaczanymi placuszkami

Jarosław Kret - Smażone panierowane gęsie pulpety podawane z trzema sosami

Gęsina na św. Marcina - gotujemy z Anną Starmach, pierwszy odcinek

Filmowa wizytówka - Olej z góry św. Wawrzyńca

Tomasz Jakubiak - Makaron smażony z mieloną gęsiną

Tomasz Jakubiak - Sałatka tajska z gęsiny

Tomasz Jakubiak - Ostrygowy tatar z gęsi

Tomasz Jakubiak - Japońskie pierożki gyoza faszerowane gęsiną

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.