Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Robert Sowa - Prezentacje kulinarne część II

Robert Sowa - Prezentacje kulinarne część I

Marlena Cichocka - Prezentacje kulinarne część II

Marlena Cichocka - Prezentacje kulinarne część I

Filmowe wizytówki - ELPOL Grzyby i Owoce

Filmowa wizytówka - Przysmaki ze wsi

Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina

Gęsina na św. Marcina 2020 | warsztaty

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.