Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Jarosław Kret - Smażone panierowane gęsie pulpety podawane z trzema sosami

Gęsina - Działalność Fundacji Hodowców Polskiej Białej Gęsi

Gęsina webinarium: Moja Firma. Potencjał gospodarczy województwa kujawsko-pomorskiego

Phillippe Abraham - Kompresowana terrina z żołądkami gęsimi

Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku

Phillippe Abraham - Krokiet z konfitowanym udkiem gęsim

Phillippe Abraham - Pasztet z gęsiej wątróbki

Gęsina na św. Marcina - gotujemy z Anną Starmach, drugi odcinek

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.