
Przepisy Mikołaja Reya
Dzięki jego uprzejmościprzedstawiamy przepisy na potrawy, które przygotował na naszym Festiwalu:Gęś Normandzka:Składniki:2...
Dzięki jego uprzejmościprzedstawiamy przepisy na potrawy, które przygotował na naszym Festiwalu:Gęś Normandzka:Składniki:2...
Jury konkursu „Złote Półgęski 2014” w kategorii „Najlepszy produkt z gęsiny – mały producent” po...
Gośćmi Marszałka byli, jak co roku, kombatanci oraz ludzie zasłużeni dla odzyskania niepodległości Polski i budowania wolnej Polski w...
Otrzymali również upominek - książki "11 listopada. Poradnik świętowania". Zarówno poradnik, jak i poczęstunek,...
Oto co będzie można zjeść Karczmie Gęsinowej podczas Kujawsko-PomorskiegoFestiwalu Gęsiny w Przysieku:1. kanapka z pasztetem z...
Szczegółowy program Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny: 10.11.2014 – poniedziałekAtrakcje w karczmie w namiocie:10:00...
Dziś rusza konkurs na „Przepis na potrawę z gęsiny z polskimi jabłkami”!Pod...
Młodsi smakosze będą musieli pomóc „Wesołej gąsce” zdobyć kujawsko-pomorskie przysmaki. Nie będzie to jednak...
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.