Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Złote Półgęski 2014

Jury konkursu „Złote Półgęski 2014” w kategorii „Najlepszy produkt z gęsiny – mały producent” po zapoznaniu się z produktami dostarczonymi na konkurs zadecydowało o przyznaniu następujących nagród: I miejsce – Frasik z gęsi – Masarnia z tradycją DRESZLER II miejsce – Leberka – pasztet z gęsi – Ludwika Mrówczyńska z Michalina III miejsce – Udo gęsie – Hotel Ambasada z Lubicza.

Przypominamy, że na produkty na konkurs w kategorii "Najlepszy produkt z gęsiny - duży producent" czekamy do 30 listopada. Więcej informacji o konkursie w zakładce "Konkursy".

Aktualnosci

Zobacz wszystkie

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.