
O gęsi w Radiu Plus
Zachęcamy do wysłuchania fragmentów audycji "Święto Niepodległości w Radiu Plus". Gościem audycji był Łukasz Dominiak,...
Zachęcamy do wysłuchania fragmentów audycji "Święto Niepodległości w Radiu Plus". Gościem audycji był Łukasz Dominiak,...
W tym roku nasza akcja dla restauracji "Czas na gęsinę" po raz pierwszy przekroczyła granice Polski! Do akcji zgłosiła się...
W tym roku jednym z gości naszego Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny w Przysieku był Mikołaj Rey, kucharz znany z programu...
1. Gravlax z piersi z gęsi Składniki: 2 piersi z gęsi 50 g soli 75 g cukru brązowego 3 łyżeczki quatre epice (przyprawa z południa...
Roladka z długo pieczonej gęsi z musem kalafiorowym z dodatkiem chlorofilu i aromatu mchu ze smażonymi borowikami składniki na 4...
1) Cynamonowe serca gęsie z granatem, podane na hummusie brukwiowo-dyniowym składniki:0,5 kg brukwi0,5 kg dynioliwa (około 100...
Prezentujemy fotogalerię z drugiego dnia Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny w Przysieku. 11 listopada tradycyjnie na Festiwal...
Zachęcamy do przybywania dziś - Festiwal trwa do godz. 17:00. Zdjęcia: Filip Kowalskowski.
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.