Żołądki z gęsi w sosie winno maślanym, kremowe ziemniaczki w wędzonym maśle oraz szpinak z szynką kujawską i boczniakami.
Żołądki ugotować od gorącej wody z marchwką , lisciem laurowym, cebulka, korzeniem pietruszki, zielem angielskim, szklanką białego wina i łyżką masła.
Gdy będą miekkie zostawić wywar od gotowania i zredukować go o połowę aby był mocny a następnie zagęścić masłem, na koniec dodaj drobno posiekaną pietruszkę. Żoładki odgrzewaj w sosie.
Masło uwędzić następnie rozciągnąc w ugotowanych i przetartych przez praskę ziemniakach.
Boczek pokroić i wytopić z cebulką i tymiankiem oraz posiekanym czosnkiem. Na koniec dodaj młody szpinak. Dopraw pieprzem i solą.
Danie prezentowane przez Rafała Godziemskiego na Festiwalu Gęsiny w Przysieku