Jabłka z majerankiem
Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, wrzucamy na rozgrzane masło i podsmażamy póki nie zmiękną, posypujuemy majerankiem, podajemy natychmiast.
Danie prezentowane przez Katarzynę Bosacką na Festiwalu Gęsiny w Przysieku
Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, wrzucamy na rozgrzane masło i podsmażamy póki nie zmiękną, posypujuemy majerankiem, podajemy natychmiast.
Danie prezentowane przez Katarzynę Bosacką na Festiwalu Gęsiny w Przysieku
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.