PIERŚ Z GĘSI KOŁUDZKIEJ/ BLINY GRYCZANE/BABY GRUSZKI/ BUSZNICA/ BOROWIK/ BURAK/ GALARETKA AGAROWA-CYDR-SOK Z GRUSZKI-PIEPRZ

PIERŚ Z GĘSI NACIERAMY MAJERANKIEM,TYMIANKIEM ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 3 GODZ.PO WYJĘCIU ZDEJMUJEMY ZIOŁA, SOLIMY I KŁADZIEMY NA ZIMNEJ PATELNI ZACZYNAJĄC WYTAPIAĆ NADMIAR TŁUSZCZY W SKÓRZE PO 8 MINUTACH ODWRACAMY I SMAŻYMY JESZCZE 6 MINUT.UMIESZCZAMY NA BLASZCE I WKŁADAMY DO PIECA NA 8 MIN NAGRZANEGO DO 180" C NA TŁUSZCZ Z GĘSI SMAŻYMY BOROWIKA, GRUSZKĘ- DODAJEMY ZIOŁA ,SÓL PIEPRZ SMAŻYMY 2 BLINY GLAZERUJEMY BRUSZNICE NA MIODZIE MANUKA, PODLEWAMY BIAŁYM WINEM-REDUKUJEMY Z BURAKA PIECZONEGO W PIECU WYDRĄŻAMY KULKI,GRZEJEMY W BARSZCZU GOTWANYM NA GĘSINIE, DODAJĄC PLASTRY IMBIRU SOK Z GRUSZKI,BIAŁE WINO,PIEPRZ MŁOTKOWANY GAŁĄZKA TYMIANKU(NAJLEPIEJ UMIESZCZONA W SITKU DO HERBATY)-AGAR DEMIGLAS KACZY
Robert Wojciech Jarych Szef Kuchni Restauracji Weranda w Hotelu Bohema
http://www.czasnagesine.pl/restauracje/81/kawiarnia-i-restauracja-weranda