Wątróbka gęsia na szafranowych placuszkach ziemniaczanych z sosem malinowym karmelizowanym polskim jabłkiem z cynamonem i brzoskwinią i pieczonym buraczkiem winnym

Przepis to wątroba moczona 24 h w mleku i soku z jabłek.. smażona... przyprawiona i to dobrze musi być, jabłka na księżyce.. włóż cukier na patelnie aż karmel będzie brązowy. Kroisz jabłka i brzoskwinie w kostkę smażyć chwilkę do miękkości...doprawiasz cynamonem (troszkę) buraka w piecu pieczesz kroisz tez na księżyce później na patelnie i ocet vinny dajesz jabłkowy trochę...sos malinowy.. maliny mrożone walisz na karmel na patelnie jak jabłka smażysz ze 15 min blendujesz blenderem i przez sito przcedzasz :) Sos malinowy malujesz na talerzu... rozkładasz piękne polskie jabłka na sosie... placuszki szafranowe na środku i po drugiej stronie buraczki... dekorujesz i poezja smaku :)
Łukasz Piórkowski