KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 11-12 LISTOPADA 2017 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:

Województwo kujawsko-pomorskie

Udo Z gęsi faszerowane grzybami i kaszą gryczaną z sosem z polskiego cydru

Trybujemy uda. Z jednego uda zdejmujemy skóre, mięso mielimy razem z grzybami namoczonymi i ugotowanymi. Mięso doprawiamy dodajemy jajko i śmietane(połowe). Gotujemy kaszę z trawą żubrową studzimy dodajemy jajko i smietane. Na folii plastikowej układamy skóre, a obok 2 udo wytrybowane. Układamy na tym mięso w którym robimy rowek i układamy w nim kasze. Rolujemy ścisło , gotujemy 2 h w kompieli wodnej. Udo porcjujemy podajemy z kopytkami oraz sosem. Sos : Karmelizujemy jabłka podlewamy cydrem, redukujemy dodajemy śmietane 34%. Układamy na talerzu razem z udem z gęsi

 


Bartłomiej Rogowski - Restauracja Waniliowa
http://czasnagesine.pl/restauracje/113/restauracja-waniliowa

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.

Projekt dofinansowano ze środków Unii Europejskiej, w ramach pomocy technicznej PROW 2014-2020, z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Organizator akcji Województwo Kujawsko-Pomorskie
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi