Ramen na wywarze z gęsi z jajkiem i pak choi

- Korpusy z gęsi wstaw do pieca rozgrzanego do 200?C i piecz tak długo, aż staną się złote. Marchew i cebulę obierz i dodaj do dużego garnka. Czosnek przekrój na pół wzdłuż, a imbir pokrój w grube plastry – dodaj do garnka. Selera i upieczone korpusy wraz z surowymi nóżkami z gęsi również dodaj do garnka i zalej zimną wodą. Wstaw na bardzo mały ogień i gotuj co najmniej 6 godzin.
- Wyciągnij delikatnie gęsie nogi z wywaru i obierz mięso.
- Wywar przecedź przez gęste sito, aby zupa była klarowna.
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
- Pak choi i dymkę pokrój w cienkie paski.
- Zagotuj wodę na jajka. Gotuj jajka przez 4-5 minut we wrzątku, tak aby żółtko było płynące.
- Do miseczek rozłóż makaron, jajka, kolendrę, dymkę, pak choi. Wywar dopraw sosem sojowym i następnie zalej wcześniej przygotowane miseczki.