Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Zapraszamy na pyszną gęsinę!

Tradycją naszej restauracji jest sezonowa karta z gęsiną w listopadzie!

W naszym sezonowym menu Szef Kuchni poleca:
- Barszcz czerwony na gęsinie z uszkami.
- Udko pieczone w kapuście z ziemniakiem pieczonym i sosem pieczeniowym.
- Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i chipsem z jarmużu.

Na miejscu oraz na wynos możecie skosztować naszych pysznych przystawek:
- Pasztet z gęsi podany z pieczywem.
- Żołądki w galarecie podane z pieczywem.
- Okrasa z gęsi  podany z pieczywem.

Serdecznie zapraszamy na przepyszne dania z gęsiny!

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.