Restauracja Zatoka Smaków Jest idealnym miejscem do miłego spędzenia czasu oraz zasmakowania wspaniałych potraw kuchni polskiej i regionalnej. Potrawy są smaczne, pięknie podane i przede wszystkim zdrowe. Kuchnia przyrządzana jest tradycyjnymi domowymi sposobami oraz oparta jest na regionalnych produktach typowych dla danej pory roku.
Polecam doskonałe zrazy z gęsi. Cud i miód :)
Sama restauracja jest bardzo ładna z sympatyczną atmosferą :)
Paweł(Warszawa)
Bardzo bardzo smacznie.
Środek listopada a tu "piękna gęsina" w środku Płw.Helskiego :) Bardzo bardzo smaczne. Barszcz czerwony z krokietem z gęsiną pycha...w punkt; zrazy z gęsi mega + gruszka i pęczak z burakami na słodko coś przepysznego (dodatek: jarmuż w postaci chipsa: w sam raz bez tłuszczu). Deser rewelacja: mus wanilia z chałwą i sosem pomarańczy (nie za słodkie nie za mdłe). Wróżę dobrze Szefowi kuchni (należy się z dużej litery :) ) . Swoją drogą przemiły Człowiek, z pasją i charyzmą do gotowania co widać w potrawach. A poza tym półgęsek wędzony ...mniam. Cieszę się, że mogłem spróbować. Dziękuję.
Pozdrawiam przemiłą obsługę. Do zobaczenia następnym razem
Sylwia(Reda)
Pyszne jedzenie, miła obsługa, cenowo - przystępnie jak na taką jakość. Zdecydowanie polecam, najlepsze miejsce w Jastarni na każdą porę dnia.
Krzysiek(Częstochowa)
Kuchnia rewelacja:)Zamówiłem dzisiaj zupe z brukwi i po niej miałem tylko większy apetyt na danie główne którym były zrazy z kaszą pęczak ugotowaną w burakach!do tego karmelizowana gruszka,połączenie smaków idealne!!Napewno jeszcze nieraz tam wrócę.Wszystko na najwyższym poziomie.Polecam odwiedzić restauracje.
Mateusz(Chojnice)
Pyszna zupa z brukwi na gęsinie i obłędne zrazy. Odleciałem. Polecam
Rafał(Trójmiasto)
Świetne dania garmażeryjne oraz obiadowe z gęsiny. Obsługa na wysokim poziomie. Ceny przystępne. Polecam wszystkim wybierającym się w okolice półwyspu.
Katarzyna(Lodz)
Najprawdopodobniej to najlpesza restauracja na półwyspie. Wszystkie dania w punkt! A wariacje na temat gęsi to już jakiś obłęd! Okrasa z gęsi, zupa z brukwi na gęsinie, zrazy z gęsi podane z pęczakiem. Poezja smaków. Czy można zabrać całą ekipę wraz z kelnerami do Łodzi?
Marek(Łódź)
Kuchnia rewelacyjna, mało jest miejsc w Polsce, gdzie można z taką swobodą zamawiać dania z karty, wszystko w punkt, a byliśmy nie raz. Znakomite pomysły szefa kuchni na dania, od przystawek począwszy na deserach skończywszy. Dania z gęsiny to istna poezja smaków. Obsługa, bardzo mila, przygotowana do obsługi klienta.
Serdecznie polecamy to miejsce, wszystkim którzy lubią świetną kuchnię. Trafiliśmy tutaj przypadkiem i to był szczęśliwy dzień
Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”
organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie
Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.
Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.
Nasza strona używa plików Cookies w celu zapewniania wygody korzystania zserwisu oraz w celach statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodęna politykę cookies. Więcej na ten temat