Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

'' Czas na gęsinę ''

Przystawka :
Marynowana pierś z Gęsi ,wędzona dymem olchowym podana z nutką śliwkowych konfitur.
Zupa:
Czernina z makaronem.
Danie główne:
Udko z Gęsi podane z kopytkami dyniowymi oraz kapustą modrą.
&

Na specjalne życzenie -

"Cała gęś pieczona ''faszerowana jabłkami podana z dodatkami.

Zamówienie składane 2 dni wcześniej , danie dla 4-6 osób.

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.