Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Czas na gęsinę 2018!

Już od dziesięciu lat przypominamy przysłowie „Na świętego Marcina najlepsza gęsina”. Województwo Kujawsko- Pomorskie rozpoczyna więc po raz kolejny promocję polskiej tradycji, czyli serwowania gęsiny na 11 listopada (św. Marcina, Narodowe Święto Niepodległości). Nasze zaproszenie do udziału w akcji „KUJAWSKO-POMORSKA GĘSINA NA ŚW. MARCINA” jest skierowane do każdej restauracji w Polsce. Jak co roku chcemy wesprzeć promocyjnie restauracje, które zgłoszą się do naszej akcji. Nie pobieramy żadnych opłat, nie stawiamy żadnych warunków poza złożeniem deklaracji serwowania gęsiny w Państwa restauracji co najmniej od 11 listopada do 31 grudnia 2018 r.
Nie ma znaczenia wielkośd Państwa lokalu, liczy sie chęć przystąpienia do naszego projektu i odesłanie formularza zgłoszeniowego, co będzie równoznaczne ze złożeniem deklaracji, że w
Państwa menu znajdą się potrawy z gęsiny. To Państwo decydujecie, ile potraw z gęsiny oferować będzie Państwa restauracja.

 



List do restauracji 2018 →

Formularz zgłoszeniowy dla restauracji 2018 →

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.