Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Latający Talerz

Gęsina na św. Marcina

Menu:


Pierś gęsia pieczona na różowo z płatkami gruszki macerowanej metodą sous-vide w armaniaku

Gęsie udo confit w sosie truflowym i kawowe pure z selera
Gęsie żołądki sous-vide w sosie borowikowo-koperkowym
Żur na wywarze z gęsiny z ćwiartką gęsiego jaja
Pieczona gęś biała kołudzka z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami

Terminy:

Dowolny termin w dniach od 8 do 30 listopada ustalany indywidualnie

Ceny:

125 zł / osoby, 12 osób (wino białe i czerwone z oferty El Catador wliczone w cenę)

Kontakt:

+48 601 211 669
czasnagesine@latajacytalerz.pl
www.latajacytalerz.pl
facebook.com/latajacytalerz
Saska Kępa

foto: Michał Przeździk
kompozycja: Eliza Mrozińska

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.