KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Szkolenia e-learningowe dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych

Trwają przygotowania do cyklu szkoleń e-learningowych dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych województwa kujawsko-pomorskiego przy współpracy z Kujawsko-Pomorskim Centrum Kształcenia Nauczycieli.: „Atrakcyjność kuchni regionalnej jako przewaga konkurencyjna w gastronomii (na przykładzie gęsiny i produktów tradycyjnych w regionalnej kuchni z Kujawsko-Pomorskiego). Partnerem merytorycznym szkoleń jest Stowarzyszenie Euro Toques Polska. Będziemy sukcesywnie relacjonować przebieg szkoleń.

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →