Pokazy kulinarne połączone z degustacją

W pierwszym dniu Kujawsko-Pomorskiego Festiwalu Gęsiny w Przysieku, 10 listopada, będzie można wziąć udział w pokazach kulinarnych, które poprowadzą Katarzyna Meller i Robert Makłowicz.
Pani Katarzyna, na pokazie o godzinie 11.00, przygotuje miniburgery w trzech kolorach bułek (z kwiatami koniczyny, pestkami granatu i pokrzywy) z szarpaną, konfitowaną gęsiną na konfiturze z czerwonej cebuli, duszonej w cydrze, tymianku i gruszce z marynowaną w goździkach i anyżu rzodkiewką, z dodatkiem jałowca i pieczoną dynią hokkaido w soku z ananasa z chilli.
Pan Robert Makłowicz poprowadzi trzy pokazy (o 12.30, 14.00 i 15.30) i przygotuje następujące dania: Chrupką pierś z gęsi z patelni na azjatyckiej sałacie z sosem pomarańczowo-imbirowym, tatar z gęsi (okrasa z gęsiny) z domowymi piklami oraz kanapki z pieczoną, szarpaną gęsiną, powidłami śliwkowymi i szybką konfiturą z czerwonej cebuli.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, bezpłatne wejściówki na pokazy będą rozdawane na terenie Festiwalu w Przysieku.
Informacje o pokazach w dniu 11 listopada podamy niebawem.