Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Gęsina na Świętego Marcina

Rosół z gęsi 21,-
z dodatkiem cynamonu, anyżu i goździków z uszkami faszerowanymi kaszą gryczaną i żurawiną

Carpaccio z półgęska 29,-
z marynowanymi kurkami, galaretką z Porto i śniegiem truflowym

Ravioli z gęsią i grzybami 35,-
w sosie z palonego masła i szałwii

Konfitowana noga gęsia 69,-
w sosie z czarnej porzeczki z musem z modrej kapusty i puree chrzanowym

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.