Zapraszamy na kolejny Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny! - 10-11 listopada 2025 - INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW →
Złote pólgeski 2014

Sałata z filetem z gęsi wędzonym na sosnowych szyszkach z winogronami

11 lat temu

Fileta z kaczki wędzimy W trakcie wędzenia przygotowujemy dresing z czerwonej cebuli oraz czarnych porzeczek i czerwonego wina .Winogrona bez pestek zasypujemy cukrem dodajemy żubrówkę i sok z cytryny wszystko redukujemy tak uduszone winogrona studzimy . Wszystkie przygotowane składniki łączymy w sałatką serwujemy z chipsami z chleba

.

Składniki

Sałata lodowa Filet z gęsi Sosnowe szyszki Dresing porzeczkowy Winogrona Cukier Sok z cytryny Żubrówka Czerwona cebula Ocet winny Sól Pieprz

.

Inne przepisy