KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

Hotel i Restauracja Miodowy Młyn, Legionów 3, Opatówwięcej

Miodowy Młyn w Opatowie to 3 – gwiazdkowy hotel położony w samym sercu bursztynowego szlaku. Obiekt powstał w zaadaptowanym na hotel zabytkowym młynie z początków XX wieku. Naturalne bogactwo przyrodnicze zachwyca przybywających tu Gości i pozwala na pełne odprężenie. Nowoczesne, komfortowe wnętrza, profesjonalna obsługa i niepowtarzalna kuchnia, która spełnia wymagania nawet najbardziej wymagających Gości, to tylko niektóre zalety Miodowego Młyna przyciągające Turystów z całej Polski i krajów europejskich. Każdemu, kto odwiedzi to niepowtarzalne miejsce w pamięć zapadną wyszukane, rozpieszczające zmysły smaki i atmosfera, dzięki której chce się tutaj wracać.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą, Plac Moniuszki 7, Kielcewięcej

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą usytuowany jest w zacisznej części centrum Kielc. Gwarantujemy naszym Gościom wypoczynek w komfortowych warunkach. Dzięki doskonałej lokalizacji nasz hotel w Kielcach daje możliwość zarówno doskonałej bazy wypadowej do organizowania różnorodnych wycieczek czy zwiedzania zabytków, lecz również dogodnym punktem spotkań. W karcie menu naszej restauracji oferujemy różnorodne dania, smakowite desery, domowe wypieki. Szef Kuchni szczególnie poleca rydze smażone w sosie śmietanowo – cebulowym, gęsią pierś z pieczonymi borowikami, kaczkę z żurawiną i świeże ryby. Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej mogą delektować się krewetkami, sałatkami, farffale oraz cielęciną. Do potraw polecamy bogaty wybór win, w tym szczególnie wyselekcjonowane, z upraw ekologicznych.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →