Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
10 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2024r.

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą, Plac Moniuszki 7, Kielcewięcej

Hotel i Restauracja Pod Złotą Różą usytuowany jest w zacisznej części centrum Kielc. Gwarantujemy naszym Gościom wypoczynek w komfortowych warunkach. Dzięki doskonałej lokalizacji nasz hotel w Kielcach daje możliwość zarówno doskonałej bazy wypadowej do organizowania różnorodnych wycieczek czy zwiedzania zabytków, lecz również dogodnym punktem spotkań. W karcie menu naszej restauracji oferujemy różnorodne dania, smakowite desery, domowe wypieki. Szef Kuchni szczególnie poleca rydze smażone w sosie śmietanowo – cebulowym, gęsią pierś z pieczonymi borowikami, kaczkę z żurawiną i świeże ryby. Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej mogą delektować się krewetkami, sałatkami, farffale oraz cielęciną. Do potraw polecamy bogaty wybór win, w tym szczególnie wyselekcjonowane, z upraw ekologicznych.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.