KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

GOSPODA POD KOGUTEM, MIKOŁOWSKA 66, TYCHYwięcej

Świetna lokalizacja przy trasie przelotowej między Tychami i Mikołowem /Radziejówka/ kusi aby wstąpić i zasmakować regionalnych potraw. Zapraszamy codziennie już od 8.30 na śniadania w formie bufetu pełnego świeżych warzyw, smacznych wyrobów własnych… do tego aromatyczna kawa i jeszcze ciepłe ciasto... Obiady serwujemy od 12.30 oprócz dań z karty proponujemy ekspresowe danie dnia – wystarczy kwadrans i można zjeść smacznie i niedrogo. Takiego koguta w winie, kartaczy z mięsem i szpyrką, baby ziemniaczanej czy ozorków w sosie nie serwuje żadna z Restauracji w naszym regionie. Jak przystało na restaurację XXI wieku pamiętaliśmy również o wegetarianach i najmłodszych naszych Klientach którym polecamy chrupiące nóżki z kurczaka a na deser lody z niespodzianką. Gospoda to nie tylko idealne miejsce na regionalny obiad, to także miejsce na przyjęcia. Dysponujemy salą bankietową, która pomieści do 150 osób. Wprost z Sali Bankietowej zapraszamy na zaciszny taras. Zachęcamy do organizacji wesel, komunii, biznesowych konferencji a także organizacji szkoleń. Przed restauracją dla wygody Gości znajduje się obszerny parking na kilkadziesiąt samochodów. U nas każdy detal jest ważny dlatego nawet najbardziej wymagający Klienci będą zadowoleni

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

MINIBROWAR MAJER, STUDZIENNA 8, GLIWICEwięcej

Restauracja MiniBrowar Majer to miejsce prowadzone z pomysłem i pasją, przyciągające gości doskonałą kuchnią i klimatycznym wnętrzem. Nasi kucharze każdego dnia przygotowują dla Państwa wyśmienite dania kuchni polskiej i europejskiej. Świeże warzywa od lokalnych dostawców, wyrabiane przez nas makarony, wypiekane pieczywo, a ponadto szczera pasja i miłość do jedzeni składają się na najwyższy standard serwowanych dań. Atrakcją miejsca jest browar, w którym warzymy cztery gatunki niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa Majer. To doskonałe, przygotowywane niemal na oczach naszych gości i zgodnie z wszelkimi prawidłami sztuki piwo, doceniane jest przez znawców i smakoszy trunku. Z dumą polecamy i zapraszamy...

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Akolada, Zacisze 3, Katowicewięcej

Ze względu na lokalizację restauracji naszą najliczniejszą grupą odbiorców są muzycy z całego świata, zaproszeni goście odwiedzający Akademię Muzyczną (restauracja mieści się w samym sercu budynku- atrium), studenci (również legendarnego katowickiego wydziału jazzu), kadra profesorska oraz coraz częściej klienci nie związani z muzyką. Z tego powodu menu jest urozmaicone (kuchnia świata), zmieniane sezonowo, często kreowane na specjalne zamówienia, dostosowywane do wydarzeń na Akademii, koncertów, festiwali, etc. Wszystkie potrawy są przygotowywane w naszej kuchni, z codziennym wykorzystaniem świeżych produktów lokalnych dostawców. Pomysły czerpiemy z licznych kulinarnych podróży, aktualnie odkrywamy polskie zakątki, skąd przywozimy specjały- ostatnio odkryliśmy przysmaki Lubelszczyzny: przepyszne wina (odwiedziliśmy trzy winnice) oraz sery polskie na festiwalu sandomierskim. W miarę możliwości staramy się promować te produkty w Akoladzie, co nie rzadko spotyka się z dużym aplauzem. Serdecznie zapraszamy.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Hubertus, ul. Inwalidów Wojennych 72, Piekary Sl.więcej

W stylowo urządzonych wnętrzach moża rozkoszować się kuchnią polską, śląską oraz myśliwską. Szeroki asortyment, wyśmienita kuchnia, doświadczenie i wyjątkowy klimat pozwala zapewnić kompleksową obsługę cateringową dostosowaną do każdego rodzaju imprezy. Dwór Hubertus: to miejsce na spędzenie czasu w gronie znajomych, idealne na organizację spotkania biznesowego, konferencji i uroczystości rodzinnych.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →