KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

Restauracja „Rzeka smaków” Hotel River Style, ul. Pucka 10b, Redawięcej

Zapraszamy na degustację dań kuchni polskiej i europejskiej. Bogate menu zadowoli najbardziej wymagających gości. Odpowiedni dobór wina z hotelowej winoteki uczyni restaurację ulubionym miejscem spotkań. Szef Kuchni – Artur Szymański to uczestnik i laureat konkursów kulinarnych, ukończył staż w Institucie Paul’a Bocuse’a w Lyonie, pracował i zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach i hotelach *** i ***** gwiazdkowych. Jako pierwszy w Polsce otrzymał rekomendację organizacji Slow Food. Artur przygotował menu, oparte na naturalnych produktach, tradycyjnej kuchni polskiej i nowoczesnej kuchni. Gościnność i wyszukany smak wyróżniają naszą restaurację i sprawiają że każdy posiłek jest wyjątkowy.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Tawerna Gdynia, Ul. Jana Pawła II 11, Gdyniawięcej

Tawerna, to zarazem restauracja oraz pub. Położona w samym sercu pięknej Gdyni, przy Skwerze Kościuszki. Tawerna to idealne miejsce dla miłośników morskich klimatów. Stylizowany na pokład starego statku lokal oferuje szeroki wybór przysmaków kuchni morskiej i nie tylko. Największą popularnością wśród stałych bywalców cieszą dania rybne. To klimatyczne miejsce otwarte jest 24h/na dobę przez siedem dni w tygodniu. Zapraszamy na wyśmienite śniadania, obiady, kolacje, a także na muzykę na żywo - w tym Państwa ulubione szanty, w czasie których można posłuchać i pośpiewać najbardziej znane pieśni żeglarskie.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →