Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2023r.
Zapraszamy do XVI wiecznego dworu w Podzamczu koło Kwidzyna.
Biały Dwór położony jest wśród malowniczych łąk
i lasów, na skraju rozległego płaskowyżu górującego nad doliną Wisły.
W stylowych wnętrzach restauracyjnych dworu serwujemy potrawy kuchni staropolskiej, regionalnej oraz potrawy z różnych zakątków świata
Zawsze znajdą tu Państwo kameralny nastrój oraz fachową i miłą obsługę.
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
/ Poznaj naszą filozofię… /
Szef Kuchni Jacek Majcherek bazując na swoim doświadczeniu zdobytym za granicą oraz pracą z najlepszymi szefami kuchni w Polsce i na Świecie tworzy wizję opartą na gotowaniu w duchu slow food.
Najważniejsza dla niego jest sezonowość, starannie dobrane składniki najwyższej jakości, świeże zioła, unikalne kompozycje i przede wszystkim gotowanie z pasją. Finezja w każdym detalu. Swoją sztuką kulinarną gwarantuje gościom naturalność , zdrowie i niepowtarzalny smak.
Wszystkie potrawy przygotowane przez niego są z ekologicznych i świeżych produktów a karta menu jest oparta z połączenia polskiej tradycji z najlepszymi elementami i trendami kuchni europejskiej.
Główne smaki dominujące w karcie są inspirowane według nowoczesnej wizji i przy użyciu najnowszych technik kulinarnych będących domeną Szefa Kuchni.
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
Restauracje Barbados to lokale o niepowtarzalnej atmosferze i specyficznym, nastrojowym klimacie. Przytulne wnętrza zachęcają, by w gronie rodziny i przyjaciół miło spędzić czas, delektując się smakiem potraw. W menu prezentowane są najsmaczniejsze i odpowiednio wyselekcjowane dania kuchni europejskiej, inspirowane najlepszymi polskimi tradycjami w oparciu o najnowsze trendy światowej sztuki kulinarnej. Wieloletnie doświadczenie i chęć ciągłego doskonalenia sprawiają, że nasza kuchnia pełna jest smaków, kolorów i zapachów, które zapadną w Państwa pamięci na długi czas. To jedyne miejsce w Gdyni, które ugości Państwa świeżo warzonym piwem. Proces warzenia piwa odbywa sięw naszym browarze restauracyjnym w Gdańsku Połączenie długoletniej browarniczej pasji właścicieli naszych restauracji oraz 300-letniej tradycji i najnowszej technologii firmy Kaspar Schulz, to receptura Lubrowa na wyjątkowe i wyśmienite piwo. Jako pierwszy browar posiadamy warzelnię wykonaną z polerowanej stali nierdzewnej. Browar nasz należy do najbardziej najnowocześniejszych browarów w Polsce.
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 11
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 1
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
Kuchnia autorska Jacka Fedde to świeżość, sezonowość i lokalność produktów. Wszystkie dania przyrządzane na miejscu, ręcznie lepione pierogi wypiekane ciasta i pieczywo stanowią tą kuchnie wyjątkową i niepowtarzalną .
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0
„Gościniec Konopielka” to miejsce szczególne. Tuż przy wyjeździe z uroczej miejscowości Zblewo w kierunku Malborka uwagę zwraca charakterystyczna, pokryta osiką, drewniana chata. Postawiona na wzór wiejskiego siedliska, z dymem unoszącym się z komina i z prostym lecz przeuroczym ogrodem. Już sam wygląd jest zapowiedzią pysznego jadła i udanej biesiady. Stworzona dla wszystkich, a w szczególności dla ludzi nowoczesnych i płynących z falą postępu. Dla tych w ciągłym biegu i stresie. Dla cierpiących na brak czasu i wypoczynku. Otwarte na oścież wrota zapraszają w gościnę i radośnie wołają: „Czym chata bogata, tym Gościom rada”!!! Aż żal z tego zaproszenia nie skorzystać.
Dodaj opinię o restauracji Opinie: 0