Język:
TRANSMISJA ONLINE
KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY
11 i 12 listopada od godz. 11:00
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2022r.

BIAŁY DWÓR, PODZAMCZE 36 A / k. KWIDZYNA, KWIDZYNwięcej

Zapraszamy do XVI wiecznego dworu w Podzamczu koło Kwidzyna. Biały Dwór położony jest wśród malowniczych łąk i lasów, na skraju rozległego płaskowyżu górującego nad doliną Wisły. W stylowych wnętrzach restauracyjnych dworu serwujemy potrawy kuchni staropolskiej, regionalnej oraz potrawy z różnych zakątków świata Zawsze znajdą tu Państwo kameralny nastrój oraz fachową i miłą obsługę.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Bistro Słowacki, Słowackiego 3, Gdańskwięcej

/ Poznaj naszą filozofię… / Szef Kuchni Jacek Majcherek bazując na swoim doświadczeniu zdobytym za granicą oraz pracą z najlepszymi szefami kuchni w Polsce i na Świecie tworzy wizję opartą na gotowaniu w duchu slow food. Najważniejsza dla niego jest sezonowość, starannie dobrane składniki najwyższej jakości, świeże zioła, unikalne kompozycje i przede wszystkim gotowanie z pasją. Finezja w każdym detalu. Swoją sztuką kulinarną gwarantuje gościom naturalność , zdrowie i niepowtarzalny smak. Wszystkie potrawy przygotowane przez niego są z ekologicznych i świeżych produktów a karta menu jest oparta z połączenia polskiej tradycji z najlepszymi elementami i trendami kuchni europejskiej. Główne smaki dominujące w karcie są inspirowane według nowoczesnej wizji i przy użyciu najnowszych technik kulinarnych będących domeną Szefa Kuchni.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Browar restauracyjny Lubrow, Karmelicka 1, Gdańskwięcej

Restauracje Barbados to lokale o niepowtarzalnej atmosferze i specyficznym, nastrojowym klimacie. Przytulne wnętrza zachęcają, by w gronie rodziny i przyjaciół miło spędzić czas, delektując się smakiem potraw. W menu prezentowane są najsmaczniejsze i odpowiednio wyselekcjowane dania kuchni europejskiej, inspirowane najlepszymi polskimi tradycjami w oparciu o najnowsze trendy światowej sztuki kulinarnej. Wieloletnie doświadczenie i chęć ciągłego doskonalenia sprawiają, że nasza kuchnia pełna jest smaków, kolorów i zapachów, które zapadną w Państwa pamięci na długi czas. To jedyne miejsce w Gdyni, które ugości Państwa świeżo warzonym piwem. Proces warzenia piwa odbywa sięw naszym browarze restauracyjnym w Gdańsku Połączenie długoletniej browarniczej pasji właścicieli naszych restauracji oraz 300-letniej tradycji i najnowszej technologii firmy Kaspar Schulz, to receptura Lubrowa na wyjątkowe i wyśmienite piwo. Jako pierwszy browar posiadamy warzelnię wykonaną z polerowanej stali nierdzewnej. Browar nasz należy do najbardziej najnowocześniejszych browarów w Polsce.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 11

Hotel Kozi Gród ****, Leśników 3, Pomlewowięcej

Odkryj bogactwo smaków kuchni Hotelu Kozi Gród ****. Zaskoczy cię ona nieprzeciętną propozycją dań i wyrobami z przykuchennej wędzarni. Świeże, lokalne produkty dostępne na Kaszubach wykorzystujemy w sposób, który wyróżnia nas spośród innych restauracji hotelowych. Dziczyzna – nasza specjalność, dostarczana wyłącznie przez zaufanych lokalnych dostawców, gwarantuje wysoką jakość i niepowtarzalny smak.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.