KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

Hotel LOFT 1898 - Restauracja Tatarak, ul. Gen. K. Pułaskiego 24K, Suwałkiwięcej

Restauracja Tatarak znajdująca się w Hotelu LOFT to miejsce, w którym można odkryć dawne smaki Suwalszczyzny, zasmakować w potrawach regionalnych, a także skosztować dań przygotowywanych według najnowszych trendów w gastronomii. Szef Kuchni Restauracji Tatarak lubi łączyć klasyczną prostotę i zaskakujące dodatki, które wzbudzają uznanie smakoszy. Miłość do zawodu wyraża na talerzu, a jego pasją jest dostarczanie niesamowitych doznań kulinarnych i odkrywanie smaków.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 2

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →