Język:
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2021r.

Kuchnia przy Stajni, Solec 220, Baniochawięcej

Kuchnia przy Stajni to restauracja mieszcząca się w przepięknym ośrodku jeździeckim - Stajnia Chojnów malowniczo położonym jedynie 20km od centrum Warszawy. Święty Marcin to patron nie tylko jesiennych uczt, ale i koni właśnie, gęsina na św. Marcina to już tradycja w naszej restauracji. Tutaj przywita Was domowa kuchnia i atmosfera. A wszyscy wielbiciele koni będą mieli okazje zjeść obiad z widokiem na trenujących jeźdźców. W restauracji nie ma stałego menu, menu jest różnorodne i sezonowe. Można je śledzić na naszej stronie internetowej w zakładce "Menu na tydzień" Do gęsiny polecamy też wspaniały wybór czerwonych win argentyńskich, które sami importujemy. Restauracja przyjazna PSOM. Czynna od wtorku do niedzieli (11.00-20.00 i w nd 11.00-19.00).

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Dziupla Dorota i Jacek Zawadzcy, Falińskiego 6a, Truskaw k/ Warszawywięcej

Dziupla to maleńka myśliwska restauracyjka położona w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Prowadzimy ją rodzinnie od 1992 roku. Na co dzień króluje u nas dziczyzna - Tatar z jelenia, sarna, dzik z okolicznych lasów, a od święta Gęś:) Wszystkie dania przygotowujemy w Dziupli z naturalnych składników ( marynaty, sosy, ciasta, pierogi, pyzy ) - nie korzystamy z półproduktów. Dbamy o interesujący wybór napojów zimnych, ciepłych i gorących... Gdy do tego dodamy nastrój oryginalnego wnętrza - na co składają się lata kolekcjonowania, dbania, dekorowania... powstaje mieszanka przenosząca Państwa do innego świata - położonego zaledwie 25 km od centrum Warszawy. 2020 czas na gęsinę na wynos ...

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Gruby Josek, ul. Elektoralna 24, Warszawawięcej

Gruby Josek to miejsce stworzone z miłości do syreniego grodu i jego tradycji. Nasze dania i wnętrza, przepełniają wspomnienia i tęsknota, ale także wyjątkowy charakter i jakość, które cechują warszawę i warszawiaków od pokoleń, dlatego też są fundamentem naszych działań! Podczas wizyty u Joska, nasi goście mogą poczuć się jak na starej warsiaskiej ulycy, i skosztować wyjątkowego klymatu miasta! To jedyne tego typu miejsce w Polsce! Wdepnij musowo!

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Krasnodwór, Antoniego Kocjana 70, Warszawawięcej

Restauracja Krasnodwór to wyjątkowe miejsce oferujące miłą atmosferę, spokój, wyśmienitą kuchnię oraz możliwość pełnego relaksu bądź aktywnej rozrywki, w zależności od potrzeb ciał i ducha. Stylowe wnętrza restauracyjne, Ogród Zimowy, letni ogródek oraz przepiękne ,zielone otoczenie sprawią że każdy posiłek stanie się celebracją chwili . Zapraszamy na Gęsinę , którą przygotuje dla Państwa znakomity Szef kuchni- Marcin Soból . Menu ZUPY Rosół z gęsi/ makaron/ marchew 15PLN Czernina/ kluski ziemniaczane 16PLN PRZYSTAWKI Półgęsek wędzony/ puree z pasternaku/ grzyby marynowane/ 26PLN mus z buraka pieczonego Pierogi gęsie/ kasza jęczmienna/ czarna soczewica/ okrasa 22PLN Żołądki gęsie/ duszone podgrzybki/ śmietana 28 PLN DANIA GŁÓWNE Udo gęsie konfit/ modra kapusta/ciastko filo z jabłkami/ sos wiśniowy/ 52PLN kluski śląskie Pierś z gęsi/ sos pomarańczowy/ warzywa korzeniowe/puree z buraka/ 50 PLN szare kluski ziemniaczane KRASNODWÓR POLECA Gęś faszerowana bakaliami/ sos żurawinowy/ modra kapusta/ kluski śląskie Danie na 8- 10 osób. Zamówienie należy złożyć z dwu dniowym wyprzedzeniem 360PLN SEZONOWE NAPOJE ROZGRZEWAJĄCE Herbata / imbir/ kardamon/ owoce cytrusowe/ jabłko/ sok malinowy 15PLN Chili mokka/ kawa/ czekolada/ chili/ 19PLN Grzaniec/ wino grzane/ przyprawy korzenne/ owoce cytrusowe 18PLN Grog/ rum/ owoce cytrusowe/ cynamon/ cukier 18PLN

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.