KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 9-10 LISTOPADA 2019 R. INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

Best Western Plus Hotel Podklsztorze, Restauracja Miód i Wino, Władysława Jagiełły 1, Sulejówwięcej

Restauracja Miód i Wino to stylizowane i historyczne wnętrze, gdzie każdy szczegół ma znaczenie. Niezwykłe miejsce jest idealnym tłem dla wyjątkowego menu przygotowanego przez naszego Szefa Kuchni Krzysztofa Pawłowskiego. Specjalność kuchni to dania przygotowywane na bazie produktów lokalnych oraz Cysterskich receptur w nietuzinkowej i nowoczesnej odsłonie.Odwiedzający Podklasztorze mogą spróbować piwa warzonego według średniowiecznej receptury, konfitur, a także wędlin z hotelowej wędzarni. Zapach świeżego cysterskiego pieczywa, ciasto z własnych pieców oraz zioła z klasztornego ogrodu tworzą niepowtarzalną atmosferę domowego ogniska.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

Restauracja Cesky Film, ul. Tymienieckiego 25a lokal 3B,C,D, Łódźwięcej

Cesky Film to jedyna w Łodzi restauracja, serwujące czeskie specjały oparte na oryginalnych recepturach naszych południowych sąsiadów. Położenie na terenach pofabrycznego kompleksu u Scheiblera, jest dodatkowym atutem dla osób, które poza smaczną kuchnią szukają odpoczynku od miejskiego zgiełku. Poza tradycyjnymi czeskimi daniami w naszej karcie znajdziecie Państwo tematyczne wkładki, które zmieniamy co miesiąc nawiązując do produktów sezonowych. Cesky Film to również klimatyczny pub…. 5 rodzajów beczkowego piwa z browaru Cerna Hora, oraz niezliczone ilości piw butelkowych, podbije serce niejednego miłośnika złotego trunku. Jednak nie tylko kuchnią i piwem Cesky Film stoi… Naszą restaurację tworzy również wyjątkowa załoga, nieformalna atmosfera oraz wystrój, który przeniesie Was wprost do Czech.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 6

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →