Język:
POLECAMY TRANSMISJĘ
Czy gęś staje się marką województwa kujawsko-pomorskiego?
KONFERENCJA ONLINE
Czas na gęsinę Strona
internetowa
akcji

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2020r.

Dwór Fijewo, PTTK 21, Golub-Dobrzyńwięcej

Dwór Fijewo to hotel w Golubiu-Dobrzyniu, mieszczący się w odbudowanym dziewiętnastowiecznym dworku. Dzięki swojej doskonałej lokalizacji – 300 m od największej atrakcji turystycznej regionu – Zamku Golubskiego, stanowi doskonałą bazę noclegową zarówno dla rodzin z dziećmi jak i gości biznesowych. W hotelu znajdują się trzy klimatyzowane sale bankietowe, które dzięki wyposażeniu w sprzęt audiowizualny mogą również pełnić funkcję sal konferencyjnych. Na gości hotelowych czekają pokoje i apartamenty z łazienką, bezpłatnym dostępem do WiFi, TV z pakietem kanałów oraz Sejfem i Mini Barem. Restauracja Dworska to jedna z niewielu restauracji w Golubiu-Dobrzyniu, specjalizująca się w kuchni polskiej i regionalnej ze szczyptą potraw międzynarodowych.

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 0

HERBARIUM HOTEL&SPA, CHOMIĄŻA SZLACHECKA 2, GĄSAWAwięcej

Restauracja Werbena to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski. Wyszukane smaki i aromaty na długo pozostaną w Państwa pamięci. Inspiracją dla nas są Pałuki- region i kuchnia, o specyfice której decydowało bogactwo lasów i jezior. Zgodnie z naszą filozofią produkty, z których przygotowujemy dania, pochodzą z ekologicznych upraw i hodowli. W hotelowym ogrodzie sami uprawiamy liczne rodzaje warzyw, owoców i ziół, aby nasze dania miały niepowtarzalny smak. Przetwory oraz marynaty są przygotowywane przez naszych kucharzy wedle ściśle określonych receptur. Ryby, które goszczą na Państwa stołach, wyłowiono z okolicznych jezior ( w tym Jeziora Chomiąskiego). Wołowina i drób są specjalnie hodowane i selekcjonowane, dzięki czemu to mięso jest tak wyjątkowe. Serdecznie zapraszamy!

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina” organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie

Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.

Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce.