KUJAWSKO-POMORSKI FESTIWAL GĘSINY W PRZYSIEKU 10-11 LISTOPADA 2018 R. FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY WYSTAWCYREGULAMIN

Organizator akcji:


Województwo kujawsko-pomorskie

Województwo Kujawsko-Pomorskie

Restauracje serwujące gęsinę w ramach akcji "Czas na gęsinę" w 2018r.

HERBARIUM HOTEL&SPA, CHOMIĄŻA SZLACHECKA 2, GĄSAWAwięcej

Restauracja Werbena to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski. Wyszukane smaki i aromaty na długo pozostaną w Państwa pamięci. Inspiracją dla nas są Pałuki- region i kuchnia, o specyfice której decydowało bogactwo lasów i jezior. Zgodnie z naszą filozofią produkty, z których przygotowujemy dania, pochodzą z ekologicznych upraw i hodowli. W hotelowym ogrodzie sami uprawiamy liczne rodzaje warzyw, owoców i ziół, aby nasze dania miały niepowtarzalny smak. Przetwory oraz marynaty są przygotowywane przez naszych kucharzy wedle ściśle określonych receptur. Ryby, które goszczą na Państwa stołach, wyłowiono z okolicznych jezior ( w tym Jeziora Chomiąskiego). Wołowina i drób są specjalnie hodowane i selekcjonowane, dzięki czemu to mięso jest tak wyjątkowe. Serdecznie zapraszamy!

Dodaj opinię o restauracji    Opinie: 1

Akcja „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.


Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Świętego Marcina” to okazja do poznania niezwykłego, tradycyjnie przyrządzonego mięsa, które rozsławiło Kujawy i Pomorze oraz stało się kulinarnym przebojem narodowego święta niepodległości.


Powodów, dla których to właśnie gęsina wyrosła na kulinarny symbol Kujawsko-Pomorskiego jest wiele. Nasz region słynie z najlepszych, pod względem smaku i właściwości odżywczych, gatunków gęsi w Polsce. Więcej o naszej akcji →